Sivas Belediyesi tarafından ünlü halk ozanı Zaralı Halil Söyler'in 58 Ölüm yıl dönümü sebebiyle anma programı düzenlendi.SİVAS (İGFA)- Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde icra edilen programa; Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas bir vefa şehridir. Değerlerini unutmamak, unutturmamak ve yeni nesillere aktarmak adına bu tip programları icra ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de böylesi önemli programlarımız devam edecek. Bugün anmış olduğumuz Zaralı Halil Söyler şehrimizin değerlerinden, Türk müziğinin önemli isimlerinden birisidir. Bize de düşen Sivas’ın değerlerini yeni nesillere aktarmak, unutturmamaktır" dedi. 

Zaralı Halil'in torunu Emine İçoğlu'nun söylediği türküyle başlayan konserde sanatçı Deniz Toprak sahne aldı, birbirinden güzel Sivas türküleri seslendirdi.

Konser sonrası Zaralı Halil Söyler’in kızı Gülsen Söyler, “Her sene Ocak ayında içimizi hüzün kaplıyor. Babam Zaralı Halil Söyler bizlere ve sizlere çok güzel türküleri miras bırakmıştır. Onun adı türkülerle yaşıyor. Bu anlamlı geceyi düzenleyen Sivas Belediyemize ve tüm ekibine bizleri de yalnız bırakmayan sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programında sonunda Zaralı Halil Söyler’in kızı Gülsen Söyler, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ünlü halk ozanı Söyler’in kendi sesinden olan plağı hediye etti.

Kaynak: igf