Kilis Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Suriye sınırından 2016 yılında atılan füzelerden dolayı şehit olanlara “şehitlik” mertebesinin verilmesini bir kere daha talep etti.KİLİS (İGFA)- Dernek Başkanı Veysel Evran haklı mücadelelerinin devam edeceğini vefat edenlere şehitlik mertebesinin verilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Bizler, füzeler sebebiyle vefat edenlerimize terörden zarar gören değil, “şehit” denilmesini istiyoruz.” dedi.

Dernek binası önünde 18 Ocak 2016 yılının yıl dönümünde bir açıklama yapan Kilis Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Evran yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Evran, "18 Ocak 2016 yılında serhat ilimiz Kilis'imize atılan roketlerin yıldönümü. Bizler bir mücadele içerisindeyiz. Yapılan hain saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızdan şehit diye bahsedilmesini ve resmi statü kazandırılmasını istiyoruz. Şehitlerimize terörden zarar gören vatandaş diye hitap ediliyor.

Mücadeleyi 5 yıldan beri Kilis Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak sadece biz veriyoruz. Bu roketler Kilis'e düştü. Kilis'teki insanlarımız atılan bu roketlerden dolayı hayatlarını kaybetti. Hayatlarını kaybeden bu masum insanlarımıza Şehitlik mertebesinin verilmesi için acaba neyi bekliyoruz. Derneğimiz adına görüşmediğimiz Devlet Büyüğümüz kalmadı. Yüreğimiz yanıyor.
Hayatının baharında dışarıdan gelen roketler ile insanlarımız hayatlarını kaybetti. Bu dava, serhat ilimizin davası. Ama yaptığımız görüşmelerden maalesef bir sonuç alamıyoruz. Bu iş artık memleket meselesi haline dönüşmüştür.

Buradan memleket sevdalısı herkese sesleniyorum. Gelin hep beraber bizim derdimize çare olmak için elinizi taşın altına koyun. Davamıza sahip çıkın takdiri siz kazanın. Kilis'e atılan roketler sonucunda şehit olan evlatlarımıza ve vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah" dedi.

KİLİS'E İLK ROKET 2016'DA ATILMIŞTI

18.01.2016 tarihinde saat: 9.3 sıralarında Suriye'den 3 roket mermisi atılmış 2'si boş araziye düşmüş, 1 roket mermisinin ise Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etmişti. Buna göre 2016’da Suriye tarafından toplam 95 roket atılırken, biri polis olmak üzere 14 Türkiye, 11 de Suriye vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırılarda 30’u çocuk 109 kişi yaralanırken, 86 araç, 18 kamu binası ve 38 işyeri zarar gördü. Zarar gören toplam ikamet sayısı ise 367.

Kaynak: igf