Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Üsküdar'da tarihçi Mehmet Genç'in adının verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. İSTANBUL (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mehmet Genç için Üsküdar Burhaniye Gençlik Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları Erenköy Kız Lisesi Alev Alatlı Kütüphanesi ile Kadıköy Alev Alatlı Bilim ve Sanat Merkezini ziyaretleri dolayısıyla çok özel bir gün yaşadıklarını kaydetti.
 
Bakan Özer, Mehmet Genç Hocanız bir mütefekkir olduğunu ifade ederken, kendilerine yön veren metinlerin yazarı Alev Alatlı'nın isminin Erenköy Kız Lisesi'ne verildiğini anımsatarak, "Onun açılışını yaptık. Daha sonra da Kadıköy'de Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezine de Alev Alatlı Hanımefendi'nin ismini vermiştik. Onun açılışını da yaptık. İki yiğit; bu topraklar için biri yaşayan, birisi eserleriyle yaşayan insana bir günde tanıklık etmek, şahitlik etmek gerçekten çok mutluluk verici" diye konuştu.
 
Alev Alatlı, Cemil Meriç, Yunus Emre gibi düşünce ve gönül insanlarına kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Özer, "İnşallah, bu eserlerle Mehmet Genç Hoca'mız gençlerle çok daha tanışık olarak devam eder. Onun düşüncelerinden müstefit olmuş yepyeni nesiller ortaya çıkar. Kütüphaneler çok kıymetli. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak 57 bin 108 okulumuzun tamamında kütüphane yapmak için 26 Ekim 2021 tarihinde Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yola koyulduk ve 2 ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphaneyi yaparak 2021 yılı sonu itibarıyla 'Kütüphanesiz okulumuz kalmadı.' diyebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bakan Özer, Üsküdar Belediye Başkanı olmak üzere Türkiye'ye örnek olacak şekilde kültürel faaliyetlerde bulunan belediye başkanlarına da teşekkür ettikten sonra tarihçi Mehmet Genç'e de Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak: igf