Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme ve Spor Kulübü Derneği’nin birlikte projelendirdiği otizm sınıfında ilk gün heyecanı yaşandı.KOCAELİ (İGFA)- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılan sınıfın ilk dersine Başkan Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın katılarak çocuklarla vakit geçirdi. Proje, 0-6 yaş aralığında otizm tanısı konulmuş özel gereksinimli bireylere ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verilmesini hedefliyor.

Özel çocuklar için yapılan sınıflardaki ilk ders gününe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün eşi Öznur Özlü, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in eşi Nurcan Şayir, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ebubekir Ardıç ve İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhittin Erkaya katıldı

Çalışmalar ilk etapta sınırlı sayıda öğrenci ile başlayacak ve alanında uzman okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlerinin desteği ile sürdürülecek. Okul öncesi otizm eğitim sınıflarına devam eden öğrenciler yapılacak ölçüm ve testler doğrultusunda merkezde mevcut diğer hizmetler yanında fizyoterapi ve duyu bütünleme çalışmalarından da faydalanacak.Bireysel eğitimin yanında çocukların sosyalleşmesi açısından 4’er kişilik sınıflarda grup eğitimleri de verilecek.

Kaynak: igf