Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından 2005 yılından bu yana 10 çeşit yerli patates üretimi yapıldı. Yerli ve milli patates üretmekle kalmayan enstitü sadece toprakta değil havada ve suda da yetişen patates çeşitleri geliştirdi.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Yerli ve milli patates çeşitlerini tarım dünyasına kazandıran Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak ve ekibi, havada ve suda yetiştirilebilen çeşitlerini tanıttı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Müdür Pırlak,"Biz sadece yemeklik, sanayilik ve hastalıklara karşı dayanıklı patates çeşidi yetiştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda birçok yetiştirme tekniği ile ilkleri de başarıyoruz" dedi.

Hidroponik (suda) ve Aeroponik (havada) teknikleriyle patates tohumu üretimine başladıklarını anlatan Pırlak, sektöre ucuz ve kaliteli ürün yetiştirmek istediklerini belirtti. Hastalıklara karşı dayanıklı patates çeşitlerini geliştirdiklerini belirten Pırlak, 30 Ekimde düzenlenecek olan Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivalde de yetiştirilen patates çeşitlerinin yerini alacağını açıkladı.

Kaynak: igf