Muğla’da olası bir afet durumunda kurulacak geçici çadır kamp alanlarının sayısı 37 olarak belirlendi.MUĞLA (İGFA) - Muğla'da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında en az 37 geçici çadır kamp alanı belirlendi. Futbol sahaları, açık oto pazar yerleri gibi geniş ve kullanımı kolay alanlar geçici çadır kamp noktaları oluşturulurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 15 alanın daha geçici afet çadır kamp alanı listesine alınması için öneride bulunacağı öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; AKOMve AFAD tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında acil toplanma alanlarının sayısının şuanda 617 olduğu belirtildi.

Açıklamada,  "Büyükşehir Belediyesi envanterinde deprem anında oluşacak göçük noktalarına müdahale edebilmek için yeraltı sismik dinleme ve görüntüleme cihazlarımız bulunuyor. Bunun yanı sıra Menteşe, Milas, Bodrum ve Fethiye ilçelerindebulunan itfaiye amirliklerine AFAD tarafından deprem anında kullanılacak malzemelerin bulunduğu deprem konteynırıile her ilçeye yeteri kadar, projektör, el feneri, jeneratör ve onlarca farklı lojistik destek malzemesi yerleştirildi. Ayrıca, içerisinde çadır ile battaniye, yastık, çarşaf, bot, kıyafet gibi konaklama malzemelerinin bulunduğu 4 konteynırımızda hazır bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: igf