Manisa'da Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 'Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında Salihli'de 45 üreticiye 10 bin adet Sarılop İncir fidanı dağıtıldı. MANİSA (İGFA)  - Manisa'da kırsal kalkınma adına önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere destek olmayı sürdürüyor.

Proje kapsamında kıraç, engebeli ve verimsiz arazilerin değerlendirilmesi ile alternatif ürün çeşidinin arttırılması amacıyla Salihli'de 45 üreticiye 10 bin adet Sarılop İncir fidanı dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Orçun Abalı, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ile üreticiler katıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, proje kapsamında 33 üreticiye 8 bin adet Sarılop İncir fidanı dağıtıldığını belirterek, proje bedelinin yüzde 25'ini vatandaşların katkı payı olarak ödendiğini, yüzde 75'lik bedelin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edildiğini söyledi.

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca temin edilen 2 bin fidanın Salihli'deki 12 üreticiye teslim edildiği kaydedildi.

Kaynak: igf