İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. M.Burhan Karakoç, öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte eski YİMPAŞ binasına bir teknik gezi düzenlediler.MALATYA(İGFA)- İnönü Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği  öğrencileri, Yimpaş binasının Güçlendirme projesini anlatan Malatya Büyükşehir Belediyesinin kontrol mühendisi Yusuf Sağlam, "Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz binanın rölevesini aldık. Yük kombinasyonlarını yeniden modelleyerek 2018 deprem yönetmeliği kriterlerine göre yeniden projelendirdik. Gücendirme tekniği olarak bu bina için en uygun tekniğin karbon kumaş ile olacağına karar verdik.

Karbon kumaş (cfrp) ile güçlendirme tekniği yeni bir teknik. İleri teknoloji ürünü bir malzeme. Cfrp kumaş aynı kesitteki çeliğe göre 14 kat daha güçlü bir malzeme. Bu konuda üniversitemiz ile sürekli diyalog halindeyiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin bu kapsamda en büyük güçlendirme projesi." dedi. 

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr.Müslüm Murat MARAŞ kendilerinin de karbon kumaş ile ilgili önemli çalışmalarının olduğunu belirterek, “Karbon kumaş (cfrp) ile güçlendirme tekniği yeni bir teknik olmakla birlikte İnönü üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü olarak bu teknik ile ilgili birçok deney yaptık. Uygulama ile ilgili öğrencilerimize teknik bilgiler verdik” dedi.

 

Kaynak: igf