Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesinde yer alan bazı Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. 10 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.MALATYA(İGFA)-  Battalgazi ilçesi muhtarlarıyla yapılan toplantıda söz alan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, "İstişare toplantılarımızı yaparken sorun ve istekleri muhtarlarımız bizlere aktarıyor bizlerde belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize iletiyoruz" dedi. 

Pandemi sürecinde  Malatya'da ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Genel anlamda muhtarlarımızın sulama sorunuyla ilgili talepleri ve istekleri var. Bizlerde Ankara’ya gittiğimizde gerek DSİ ile gerekse Tarım Bakanlığımızla bu konuları görüşüyoruz ve talepleri de istekleri de iletiyoruz” dedi. 

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM

Muhtarlara bir araya gelerek sorunları ve talepleri dinleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "7 gün 24 saat her gün yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 

Yatırımlar çevre yolunun altına yapılıyor. Göreve geldiğimizde asfaltsız hiçbir yerimiz kalmayacak dedik. Şuanda 718 mahallemiz var şuanda hepsi de asfaltlandı. 2,5 yıl içerisinde 3 bin 150 km asfalt yapmışız. Şuanda 12 tane arıtma tesisinin ihalesini yaptık ve yapılıyor. Biz birlik ve beraberlik, dirlik ve düzen içerisinde olalım.” dedi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise,"AK Parti’den önce
Malatya’da karayollarında bölünmüş yol 36 km idi şuanda 414 km Malatya’da bölünmüş yollar yapıldı. Hastanelerimize bakıldığında devlet hastanemizin 400 yatak kapasitesi vardı. Geldiğimiz durumda Eğitim ve Araştırma hastanemizde bin 65, Battalgazi ilçemize yapılan yeni hastanemizde tek yataklı odalar olarak 300 yatağın üzerinde yatak sayımız var yoğun bakımlar hariç" dedi.

 

Kaynak: igf