Kütahya'da Meydan ve Maltepe Mahallelerinde bulunan mahalle fırınlarının doğalgazlı hale dönüştürülmesi işlemi ile bakım ve onarımları tamamlandı. KÜTAHYA (İGFA)  - Meydan Mahallesi ve Maltepe Mahallesinde doğalgazlı fırına dönüşümleri tamamlanan mahalle fırınlarının açılışında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, fırınların doğalgazlı hale dönüştürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

2019 yılında göreve geldiği günden itibaren merkezde olmasına rağmen Meydan Mahallesi'nin elektrik hatlarının yer üstünde olduğunu hatırlatan Başkan Işık, hızlı bir çalışma ile elektrik hatlarını yer altına aldırdıklarını söyledi.

Başkan Işık, “Mevsim şartları sebebiyle TEDAŞ ve diğer yetkili kurumlar açılan yerleri kapatamadı. Kış aylarınca sosyal medyadan klavye kahramanları ‘Meydan Mahallesi çamurdan geçilmiyor’ diye yazıp çizdiler. 2020 yılı asfalt sezonunda Meydan Mahallesinin asfalt sorununu çözdük. Sabırsızlıkla hizmet bekleyen hemşehrilerimiz var. Biz hiç birine alınmadık. Yıllarca ihmal edilmişliğin dışa vurumu olarak gördük” dedi.

Belediyenin yapma görevi olduğunu belirten Başkan Işık, yapılan hizmetlerin ve eserlerin korunmasının ise şehirde yaşayanların görevi olduğunu hatırlattı. 

Fırınlarda yapılacak ekmek ve diğer ürünlerin hanelerin ihtiyaçları kadar yapılmasını hatırlatan Başkan Işık, her iki mahalleye de dönüşümü tamamlanan doğalgazlı fırınların hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: igf