Kütahya Belediyesi, Ulaşım Ana Planı ve Otopark Ana Planı Ortak Hizmet Protokolü, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın makamında, Kütahya Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında imzalandı.KÜTAHYA (İGFA)- Ulaşım Master Planı kısa adı ile tanımlanan ve Kütahya’nın en az 25 yıllık trafik sorununa çözüm aranacak olan ulaşım ana planı ve otopark ana planı Kütahya Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasından imzalanan protokol ile resmiyet kazandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, imzalanan protokol çerçevesinde bir buçuk yıllık süre içinde Kütahya il merkezinde yaşanan trafik sorununun çözümüne ilişkin çalışmaların yapılacağını belirtti. Başkan Işık açıklamasında Alternatif yol güzergâhları, otopark sorunu çözümü gibi konularla birlikte 25 yıllık süre içindeki ulaşımı rahatlatacak çözüm önerilerini Osmangazi Üniversitesi ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ortak çalışması ile gerçekleşeceğini söyledi. 

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak üniversite olarak bu tür iş birlikteliklerini Eskişehir ve çevre iller yaptıklarını belirttiği açıklamasında, “Dumlupınar Üniversitesi ve üniversitemiz iş birliğinde Kütahya’ya güzel hizmetler sunmayı temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: igf