Kuşadası’nda 48 iş yerinin bulunduğu prefabrik çarşıda yangın çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangın, dükkanların hemen yanında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü.D. Temel YURDAER (HÜRAYDIN GAZETESİ)- Kuşadası Bayraklıdere Mahallesi'nde 48 iş yerinin bulunduğu prefabrik çarşıda saat 11:00 sıralarında yangın çıktı. Alevler restoran, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanlarındaki yanıcı maddeler nedeniyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kuşadası İtfaiye Amirliği ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sayesinde çarşının hemen bitişiğindeki akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü.Söndürme çalışmaları sırasında bölgeye Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de gelerek bilgi aldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "İtfaiye ekiplerimiz yangına kısa sürede müdahale etti. Can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel ile birlikte esnafımızın yanında olacağız" dedi. 

Kaynak: igf