Bursa MAG-DER yaşanan deprem sonrası yazılı açıklama yaptı .BURSA (GEMLİK BASIN)- Bursa MAG-DER  tarafından yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinde Cihatlı Mahallesi merkezli AFAD tarafından 3.1 Kandilli Rasathanesi tarafından 3.6 büyüklüğünde açıklanan ve sonrasında 2.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem halkımızda korku ve paniğe sebep olmuştur.
 

Yıkıcı özelliği olmayan büyüklükteki depremin korkutmasının altında ülkemizin hafızasında yer edinmiş olan kötü deprem yaşanmışlıkları yatmaktadır. Ülkemizde halen güvenli şehirler oluşturulamadığı gibi vatandaşlarımızın da afetlerden korunma yöntemleri hakkında bilgisi çok zayıf. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem ilçemizin afet haritasıincelendiğinde beklenilmeyen bir olay olmadığı rahatlıkla görülebilir. İlçemiz daha sık ve büyüklükte depremlere ivedilikle hazırlanmalıdır. Bursa ili sınırları içerisinde yedi aktif fay zonu bulunmakta ve bu
fayların en uzunu Gemlik'te bulunan Kuzey Anadolu fayının güney koludur. Gemlik 1999 Marmara depreminin ardından afet risklerini azaltmak adına çok zaman kaybetmiş ve kaybetmeye devam etmektedir.

Fay hatlarımız çok uzun süredir sessiz,  bilim insanları bu sessizliği iyiye yormayıp sürekli uyarılar yapıyor. Bizler Gemlik için sevdilklerimiz için hem korkuyor hemde endişeleniyoruz. Gemlik'in afet risklerini azaltmak için gerekli sinerji ve enerjiye fazlasıyla sahip bir ilçe olduğuna inancımız her zaman tam, yeter ki istenilsin. Her daim söylediğimiz gibi afetler siyaset üstü konudur. Bu kadar büyük değişim Belediyemiz tarafından tek başına başarIlacak bir husus değildir. Eğer bu değişimi istiyorsak başta hükümet, bakanlıklar, Belediye , özel sektör ve biz vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.  Bizler afet gönüllüleri olarak halkımıza afet kültürü kazandırmak adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Olası afetlere müdahale konusunda da elimizdeki ekipmanların yettiği kadarıyla da müdahaleye hazırız.  Önemli olan felaket başa gelmeden tedbir alabilmek ,felaket sonrası nasılsa gereken er yada geç yapılır. Bizler ilçemizde 99 depremi sonrasında anıtları olan ilçelerden olmak her yıl anılmak istemiyoruz. Güzel işlerle anılmak varken hiç kimse acılarla anılmasın" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: igf