Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’da küçük yaşlarda başlayan sporculuk hayatını anlatan Diş Hekimi Aydın, çocuklara spor yapmalarını tavsiye etti

KOCAELİ (İGFA) - Babasının Kağıtspor’da görev aldığı dönemde 10 yaşında judoyla tanışan Muhammet İmdat Aydın (26), spor sayesinde mücadele ruhu, özgüven, iletişim becerisi ve başarı isteği gibi melekeler edindi. Okuldaki ders yoğunluğuna rağmen bu branşta günden güne ilerleme kaydeden Aydın, lise dönemini de milli sporcu olarak geçirdi. Okul hayatını ve sporu dengeli bir şekilde yürüten Aydın, sporun kendisine kazandırdığı disiplin ve sorumluluk anlayışıyla da derslerinde de her zaman başarılı bir öğrenci oldu. Kariyer hayatının iyi noktalara geldiği dönemde üniversiteye hazırlanmak zorunda kalan Aydın, spora bir müddet ara verdi. Bugün İzmit’teki kliniğinde hayal ettiği diş hekimliği mesleğini yapan Aydın, Kağıtspor’da başlayan spor hayatının başarısının arkasındaki en önemli etken olduğunu anlattı.

EGZERSİZ YAPMAK ZİHNİ GELİŞTİRİYOR

İnsan hayatının zihinsel gelişiminde sporun çok ciddi katkıları olduğunu anlatan Muhammet İmdat Aydın, sporu ekstra meşgale ya da yorgunluk olarak görmenin yanlış olduğunu söyledi. Sporun aynı zamanda mesleki gelişim için de önemli bir noktada olduğunu ifade eden Aydın, diş hekimliğinde sporun etkilerini şu sözlerle anlattı: “Diş hekimliği direkt olarak uygulamalı bir meslek. Diş hekimi olarak zihnen sürekli aktif olmamız gerekiyor. Kendimizi hem el becerileri noktasında hem de güncel literatür noktasında geliştirmemiz gerekiyor. Sporun bu noktada bana kattığı bu geliştirme sürecinde üşengeçlik hissinin ortaya çıkmaması, hareket ve gelişim alışkanlığı sayesinde mesleki anlamda da sürekli günceli takip edip sürekli kendimi geliştirebilme imkanı sağlaması yönünden katkısı oluyor.”

Kaynak: igf