Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında her yaştan kadına, farklı alanlarda imkanlar sunuyor. KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında her yaştan kadına, spordan sağlık taramalarına, eğitimden sosyal ve kültürel etkinlilere kadar geniş bir perspektif sunuyor.

Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesinde 3,5 yıldır spor, el sanatları ve müzik kurslarına katılan Aysel Demir, ‘’Yıllardır geçmeyen bel, boyun ve kas ağrılarım vardı. Her yıl bir kere doktora gidip, ilaç tedavisi alıyordum. Anne Şehirle tanıştım ve spora başladım. Artık ilaç almıyorum. Kas, bel, boyun ağrılarım geçti. Stresim azaldı. Anne Şehir bana çok iyi geldi’’ dedi. Spor programlarına dâhil olarak ormanda da yürüyüşlere katılan Aysel Hanım, ‘’Ormanda huzur verici bir ortamda yürümek çok iyi hissettiriyor. Öncesinde de yürüyüşlerin iyi geçmesi için 10 -15 dakikalık ısınma egzersizleri yaptırılıyor’’ bilgisini verdi.

“Anne mutluysa, çocuklar mutlu, aile mutlu. Aile mutluysa toplum. Toplum mutluysa memleket" sloganıyla hareket eden Anne Şehir her geçen gün büyümeye ve bünyesine yeni katılımcılar ekliyor. 

Kaynak: igf