Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından istihdam sağlamak verilen teorik ve uygulamalı itfaiye eğitimi tamamlandı. Daire Başkanlığı verdiği 2 haftalık eğitimi tamamlayan itfaiyeciler göreve hazır. KOCAELİ(İGFA)-  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı  İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yeni personellere itfaiye eğitimi verildi. Eğitimi tamamlayan 3.grup göreve hazır hale geldi. 

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat itfaiye ekiplerini hazır tutuyor. Daha kalite bir hizmet için İtfaiye Eğitim Merkezi'nde (KOBİTEM) eğitim veren belediye tarafından yönlendirilen eğitmenler, Müdahale Aracı ve Merdivenli Araç eşliğinde yapılan tatbikatta, itfaiyecilerin olay yeri müdahale becerileri gözlemlendi. 

Eğitimlerini tamamlayan itfaiyeciler Müdahale Şube Müdürlüğüne bağlı ilimizin farklı noktalarındaki itfaiye istasyonlarında; ayrıca,AFKOM Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli sahillerinde yürütülen KOSKEM faaliyetleri kapsamında cankurtaran olarak hizmet verecek.

Kaynak: igf