Başkan Büyükakın, “Gönül Coğrafyası Okumaları” programında “İnsanlığa yeni buluşlarla, aşılarla, bilişim teknolojileriyle katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz” dediKOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gönül Coğrafyası Okumaları tanıtım programında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Bey’in Hocası Şeyh Edebali Hazretleri’nin dediği gibi; ‘Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.’ Her zaman söylüyoruz; Türkiye, Türkiye'den büyüktür. Sadece bizim bildiğimiz coğrafyanın ötesinde bir gönül coğrafyamız var” dedi. ‘’Gönül Coğrafyası okumalarında Kudüs ile başladık, sonra Balkanlar'a gittik’’ diyerek
konuşmasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Türkmenistan'a ve şimdi de Hicaz'a doğru gidiyoruz. Bizim ecdadımız gittiği her yere barış, kardeşlik ve huzuru götürmüş, insanların mutluluğu için çalışmıştır’’ ifadelerine yer verdi.

“Abdest alırken, ‘Nehir kenarında bile olsanız israf etmeyin’ diyen efendimizden başka daha güzel bir örnek olabilir mi?” diyen Başkan Büyükakın, “Peygamberimiz öyle bir rahmet peygamberi ki; ordusu yol üstünde giderken kenarda süt emziren köpek rahatsız olmasın diye başına bir adam dikip, ordunun yolunu değiştiren bir peygamber. Bizim Peygamber Efendimizle bağımız güçlendikçe, tarihimizle bağımız güçlendikçe, değerlerimizle bağımızı tekrar sağlamlaştırdığımızda biz aslında geçmişte ceddimizin bize göstermiş olduğu başarılı medeniyetlerin aynısını ve daha iyisini Allah'ın izniyle  tekrarlayacağız” ifadesini kullandı.

BİLİM, TEKNOLOJİ VE MANEVİYAT

Hz. Muhammed’in, ‘’İlim Çin’de de olsa gidip alacaksınız’’ sözünü de hatırlatan Başkan Büyükakın, “Böyle düşünen bir ümmetin evlatları olarak ilim ve bilim medeniyeti dünyanın en yeni teknolojilerini yapacak, insanlığa yeni buluşlarla, aşılarla, bilişim teknolojileri ile katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz. Başta bilimin tüm alanlarında başarılı ve bunun yanında
teknolojiyi geliştiren bir millet olarak manevi yönümüzü ve bağımızı da güçlendireceğiz” dedi. Başkan Büyükakın, “Eğer bunlardan biri eksik olursa dünyada kan, gözyaşı hâkim oluyor. Değerler sistemine bağlı medeniyetimizi örnek alarak hayatımıza öyle devam etmeliyiz” diye konuştu.

Kaynak: igf