Kocaeli Büyükşehir, ara tatilde çocuklarını sanat ve eğlence atölyelerinde ağırlıyor. KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ara tatil için hazırladığı sanat ve eğlence atölyeleri çocukların adeta tatil neşesi oldu. Çocuklar tatilin ikinci gününde etkinliklerin İzmit’teki adresi olan Kocaeli Kongre Merkezi’ne gelerek kendileri için hazırlanan sanat ve eğlence atölyelerine katıldı. Sanat ve eğlence atölyelerinin yanı sıra fuaye alanında birbirinden eğlenceli faaliyetler gerçekleştirildi.

Sanat ve Eğlence Atölyeleri ara tatil etkinliklerinin ikinci gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nin Karamürsel Alp, Süleyman Paşa, Pertev Mehmet Paşa, Selim Sırrı Paşa ve Çoban Mustafa Paşa Salonlarında gerçekleştirildi. 7-13 yaş arasındaki çocuklar bu atölyelerde çamurdan oyuncak yapımına, ebrudan Türk Dünyası Çocuk Oyunlarına ve ekmek yapımına kadar birçok faaliyete katıldı.

Kocaeli Bilim Merkezi eğitmenleri fuayede kurdukları bilim standında eğitici bilim gösterileri gerçekleştirdi. Sanat ve Eğlence Atölyelerinde Ormanya da stant açtı. Ormanya standı içinde tohum ekim atölyesi ve ağaç dilimi boyama atölyeleri oluşturuldu. Minikler bu stantta maydanoz ekti ve ağaç dilimlerine stencıl kalıplarla hayvan figürlerini resmetti.

KARAGÖZ VE HACİVAT’TAN SATRANÇ TURNUVASI

Öte yandan Hacivat, Karagöz ve Keloğlan da fuaye alanında çocukları yalnız bırakmadı. Satranç alanında karşı kaşıya gelen Hacivat ve Karagöz’ün bilindik atışmalarıyla renklenen karşılaması çocukları neşelendirdi. Turnuvayı ise Karagöz kazandı.

ANNELERE GELENEKSEL KUMDA KAHVE YAPIMI ANLATILDI

Sanat ve Eğlence Atölyeleri sadece çocukların değil, onlara eşlik eden annelerinin de keyifli bir gün geçirmesini sağladı. Alanda kurulan Geleneksel Kumda Kahve Yapma Atölyesi’nde annelere kumda kahve yapımı anlatıldı. Anneler daha sonra kumun başına geçerek kahve pişirdi. Pişirilen kahveler keyifle yudumlandı.

Kaynak: igf