Kocaeli'nin İzmit ilçesinde iki günlük Kadın Çalıştayı’na ev sahipliği yapan ve başarılı kadın politikaları nedeniyle övgü alan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e tüm başkanlar ve yerel yöneticiler teşekkür ettiKOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kadınlar ve kız çocukları için büyük önemi olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’na iki gündür başarıyla ev sahipliği yaptı. Kadınların korunması ve ihtiyaç anlarında acil yardım talep edebilecekleri Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü’nü imzalayan belediyelerin başkanları, psikologları, sosyologları ve kadınlarla ilgili çalışmalar yürüten müdürleri Tryp By Wyndham Otel’de misafir edildi.

Yerel yönetimlerde kadın politikaları geliştirilmesi, kadın ve kız çocuklarına şiddetin önlenmesi, istihdama katılmaları yoluyla kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve cinsiyet eşitliği sağlanması ile sürdürülebilir olması adına oturumlar yapıldı. Türkiye ve Avrupa’daki iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı çalıştayda başkan Hürriyet’in kadınlarda ilgili yaptığı çalışmalar ayakta alkışlandı.

‘Erkek işi’ denilen işlerde bile kadınların istihdam edilmesi, Kadın Girişimciler Merkezi’nin açılması, kadın üretiminin desteklendiği kooperatif çalışmaları ve İzmit Çarşısı projeleri övgü aldı. Kadınların çalışma hayatında aktif olmasını sağlayan destekler, çocuklarının güvenli ortamlarda eğitim alması ve sosyalleşebilmesi, kadın çiftçilerin üretime katılması ve eğitimleri ile kadınlara uygulanan şiddetin azaltılması için Toplu İş Sözleşmesi’nde koruyucu hükümler bulunması İzmit Belediyesine pilot uygulama alanı başarısı kazandırdı.

Başarılı kadın politikaları yurt genelinde dikkat çeken Hürriyet’in doğru ve güvenilir adımları neticesinde İzmit Belediyesi ‘Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz’ projesinin pilot bölgesi seçildi. Kadınlara yönelik eşitlik çalışmalarının ardından Kadın Çalıştayı’na da başarıyla ev sahipliği yapan Hürriyet, iki günlük verimli oturumların sonunda bir kez daha alkışlandı. Hürriyet kürsüye çıkan tüm konuşmacılardan özel teşekkür aldı.

Kaynak: igf