Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından aşırı yağışlarda oluşması muhtemel taşkınları önlemek amacıyla Yeni Sanayi’de yağmursuyu hatları kanalizasyon hatlarından ayrılıyor.Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Kayseri genelinde altyapı kapsamına giren tüm faaliyetleri titizlikle yürüten KASKİ Genel Müdürlüğü, mevcut yapıyı daha da güçlü hale getirmek için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Merkez ve ilçelerde yerleşim yerlerinin bulunduğu her bölgeye içme suyu ve kanalizasyon hizmetini eksiksiz şekilde ileten KASKİ, daha yaşanabilir ortamlar için çözüm odaklı projeler ile yağmur suyu hatlarını ihtiyaca cevap verebilecek şekilde iyileştiriyor. Bu kapsamda Yeni Sanayi Sitesi’nde muhtelif bölgelerde esnafın aşırı yağışlarla birlikte zaman zaman karşı karşıya kaldıkları olumsuzlukları ortadan kaldırmak için 4 bin metre yağmursuyu hattı imalatı 1’inci etap çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor.

Proje tamamlandığında bölgede kanalizasyon ve yağmursuyu hatları birbirinden ayrılarak mevcut sistem daha sağlıklı hale getirileceği kaydedildi.

Kayseri Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, yağmur suyu hatlarının kanalizasyon hattından ayrılacak olmasıyla Yeni Sanayi Sitesi’nde altyapının daha da sağlıklı bir yapıya kavuşacağına söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Odakır, bu çalışmalarla birlikte kayıp-kaçakların da önlendiğini, çalışmaların tamamlandığında Yeni Sanayi Sitesi'nin daha sağlıklı bir altyapıya kavuşacağını söyledi.

Kaynak: igf