Kahramanmaraş'ta Birven Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiçek, ekmeğini iğne iplikten çıkaran terzilerin 43 yıldır kutladıkları Terziler Günü'nü kutlayarak, zor şartlara meslek hayatını sürdüren meslektaşlarının emeklerine teşekkür etti.Tural ŞAHBAZLI / KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Kahramanmaraş’ta 30 yılı aşkın süredir terzilik yapan Birven Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiçek, 28 Mayıs Terziler günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Ekmeğini iğne iplikten kazanan tüm meslektaşlarının 28 Mayıs Terziler Günü'nü kutlayan Başkan Çiçek, terzilerin sabır ve büyük itinayla kumaşı kesip her zevke uygun olarak dikip insanlığa büyük hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Konfederasyonu tarafından 28 Mayıs 1978 tarihinde ilan edilen ve 1979 yılından bu yana kutlanan Terziler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Mustafa Çiçek, geçmişten günümüze Ahi Evran ahlakı ile sevgisini ve hürmetini gösteren tüm terzilerin emeklerine teşekkür etti.

Terziliğin kaybolmaya yüz tutmuş meslekler grubuna alınması durumu olduğunun altını çizen Çiçek mesajında, “Artık bir çok kıyafet ve aksesuarların fabrikalar tarafından üretilmesinden mütevellit terzilik mesleğine duyulan ilgi her geçen gün azalıyor. Terzi dükkanlarında çalıştıracak çırak ve kalfa bulunmaması da mesleğimizin devamlılığı açısından büyük risk taşıyor. Maalesef terzilik mesleği artık kaybolmaya  yüz tutmuş meslekler grubuna girmenin eşiğindedir. Bu vesileyle tekrar-tekrar ömrünü bu mesleğe adayan vefat eden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Zor şartlarda meslek hayatına devam eden tüm meslektaşlarımıza ise sevgi ve saygılarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: igf