KADES uygulaması her kadının telefonunda bulunması gereken bir uygulama. Türkiye genelinde 2 milyon 600 bin kadının kullandığı KADES uygulaması kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına ciddi rol oynuyor.Ayşegül Aslan(NİĞDE İGFA)- Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hakkında, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Niğde Temsilcilsici Gülçin Yaşar ve Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Şiddet Büro Amirliği Komiseri Neslihan Topuz konuya dair açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafındna hayata geçirilen KADES uygulaması ile şiddete maruz kalan çocuk, kadın ve gençlere yardım edidliği söyleyen Yaşar, "KADES uygulaması ile tek tuşla ihbar yapılabiliyor ve emniyet güçlerimiz 4-5 dakikada olay yerine intikal etmiş oluyorlar. KADEM Niğde Temsilciliğimize gelen şikayetleri öncelikle avukatlarımıza yönlendiriyoruz. Sonrasında Asayiş Şube Müdürümüz bu konuyla çok ilgili kendisine bilgi veriyoruz. Yine Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğümüze yönlendiriyoruz" dedi. 

KADES uygulamasını sadece kadınların kullandığını ve aktif kullanıcı sayısının 2 milyon 600 bin olduğunu dile getiren Komiser Topuz," Uygulama üzerinden tek tıkla polis bölgesi veya jandarma bölgesi fark etmeksizin ekiplerimiz olay yerine intikal ediyorlar. Birimimize talep geldiği zaman şikayetini dinleyip önlemlerimizi alıyoruz. Konuyla ilgili cumhuriyet savcımıza bilgi veriyoruz. Gerekli adli süreç başlatılıyor. Uzaklaştırma talebi, koruma talebi karşılanıyor. Kalacak yeri yoksa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzle birlikte koordineli şekilde çalışıp şiddet mağduru kadınlarımızın talebini yerine getiriyoruz" dedi. 

Kaynak: igf