İzmir'de Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde “Düşük Maliyetli Doğa Dostu Yöntemlerle Verimli Üretimin Yolları” Paneli düzenlendi.İZMİR (İGFA) - İzmir'de Efes Selçuk Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında “Yerel Tarımı- Selçuk Tarımını ve Çiftçisini Güçlendirme Çalışmaları İş Birliği Protokolü’nün de imzalandığı etkinliğe katımın yoğun oldu.

İmzalanan protokolün belediye ile TMMOB ZMO arasında, çiftçiler ve tarım ekonomisinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ilk bütünsel işbirliği protokolü niteliğini taşıdığını ifade eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü ve tarımsal üretimin önemine dikkati çekti.

Doğru üretimin sağlanabilmesi için temiz toprağa, iyi toprağa ve iyi suya ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel, "Küçük Menderes Havzası’nın en sonunda, yarım adanın da en güneyinde olan ilçemizde toprağımız çok verimli ancak kabul etmek lazım ki, bu değişen dünya ne yazık ki toprağımızın kalitesinden aldı. Aynı zamanda suyumuzu da kirletti. Biz Toprak Okulu diye başladık. Toprak Okulu’nu Köy Enstitülerinden ilham alarak başlattık. 10 Ocak Haftası Tarımsal Eğitiminin 176. Yıldönümünde Toprak Okulu’nda sizi ağırlamak ve bu protokolün bugüne nasip olması bizim için çok büyük bir şeref” diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı ise, yerelde de güzel projelerle üretimi çiftçiyi desteklemek istediklerini belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan protokol sonrasında “Düşük Maliyetli Doğa Dostu Yöntemlerle Verimli Üretim Yolları” konulu panel Dr. Zerrin Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Kaynak: igf