Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu tarafından Petrol-İş Sendikası Konferans Salonunda, ilgi gören ‘İslam'da Hak ve Adalet’ isimli panel düzenlendi.Ercan ARSLAN (BATMAN İGFA)- İslam Masası üyesi Sebahat Acar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Prof. Dr. Nurettin Turgay, İslam Masası Eş Sözcüsü Zahit Mutlu ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya panelist olarak katıldı. İlgi gören panele, HDP Batman il yönetimi, Batman Milletvekili Feleknas Uca, STK temsilcileri, merkez ilçe ve belde yöneticileri, görevden uzaklaştırılan
Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay, adaletin sadece insanlara değil tüm canlılara ve hatta ölülere de gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Kuran'da hak ve adalet ile ilgili birçok ayet vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, hak ve adaleti telkin eden birçok sözü vardır. Adalet sadece Türkler için değil, Kürtler için de, tüm kavimler için de olmalıdır. Tüm Peygamberler adaleti, hak ve hukuku emretmişlerdir” dedi. Milletvekili Hüda Kaya, “Şuan Türkiye toplumları adalet, hukuk istiyor. Tepedeki insanlar bu toplumdan çıktı. Bir toplum ne kadar hırsız ise o topumun en hırsızı o topumun başına yönetici olur. Bazı insanlar vardır başına bir musibet, bir kötülük geldiğinde, başı ağrıdığında hiç kendisini muhasebe etmez. Hep dış güçler der, başka sebepler arar. Biz falanca ülke, falanca millet demeden önce kadınlarımızla, gencimizle, ailemizle olan ilişkimizin ne düzeyde olduğunu sorgulamalıyız” diye konuştu. İslam Masası Eş Sözcüsü Zahit Mutlu ise, günümüzde Müslüman’ın Müslüman’a zulmettiğini belirterek, “İslam kardeşliktir, hak ve adalettir. İslam'da adalet güzel bir şekilde ifade ediliyor ama uygulamaya gelince insanlar ne derece buna uyuyor, bunu tartışmamız gerekir" dedi.

Kaynak: igf