Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yeşil alanların arttırılması amacıyla “Yeşil şehirler huzurlu nesiller” sloganıyla başlattığı projenin 27’nci durağı hayırsever Akcan ailesiyle Belkıs Mahallesi oldu.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Valiliği’nin başlattığı ‘Yeşil Gaziantep’ Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirdiği dikim töreninde 5 bin 219 metrekare alana 210 karaçam fidanı dikildi.

Dikim törenine Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri de katıldı. Dikim öncesi Hatice Akcan ve vefat eden Lütfü Akcan’ın kardeşi Özcan Akcan ile Başkan Fatma Şahin protokol imzaladı.

Proje kapsamında bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 farklı noktadaki fidan dikim törenlerinde 215 bin 687 metrekare alan 12 bin fidanla buluştu.

ŞAHİN: BU DÜNYAYI YEMYEŞİL YAPACAĞIZ

Fidan dikim töreninde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, “Gaziantep Modeli”nin en büyük gücünün şehirde bulunan hayırsever aileler olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, “Ağaçlarımızdan oluşan yeşil gerdanlık bizim şehrimize çok yakışıyor” diyerek, 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve iklim başlıklarını tek tek çalıştıklarını anlattı. "27 megavatlık Güneş enerjisi santralinin yarısını hibe alarak yapıyoruz" diyen Şahin, "Biyogaz tesisimizde hayvan atıklarından enerji üretiyoruz. Çıkan atıkları sıvı gübre olarak kullanıyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Gençlerin bu hassasiyetle yetişmesi, öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin emrindeyiz. Yeşil ekonomi için çalışıyoruz. Bu dünyayı yemyeşil yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: igf