Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehirde kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere şehrin birçok yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda ana arterlerin büyük çoğunluğu araç ulaşımına uygun hale getirildi.GAZİANTEP (İGFA)- Soğuk havanın etkili olmasıyla kentte başlayan yoğun kar yağışına karşı yaşamın olumsuz etkilenmemesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, yağışın başladığı dün öğle saatlerinden itibaren oluşturduğu karla mücadele ekipleri ile tüm gece boyunca yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sabah saatlerine kadar ekiplerin çalışmalarını merkez ve sahada kontrol etti. Kar kalınlığının 50 santimetreye çıktığı ve tipiye dönüşen yağışta ekipler başta D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda kar küreme çalışması yürüterek yollardan karı temizledi, trafik akışına uygun hale getirdi, gece yarısından itibaren sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle oluşacak olası buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı.

Sabah saatlerine kadar yürütülen çalışmalar sonucunda Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını sağladı. Büyükşehir Belediyesi görev alanında bulunan ve trafik akışının sağlandığı tüm ana arterlerde çalışmalar devam ederken, yollar akışa uygun halde kontrol altında tutuluyor.

Kaynak: igf