Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcı M. Emin Ekmen Batman’da basınla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti binasında yapılan toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Ekmen’e, İl Başkanı Melik Müjdeci ve Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz eşlik etti. Burada konuşan Ekmen, Batman basının bağımsız ve tarafsız bir şekilde görevini yapmaya çalıştığı için tebrik ettiğini belirtti.Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- Tüm Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve dertlerine deva olmaya çalıştıklarını kaydeden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, “Batman her zaman öncelikli gündemimizdir. Ayrıca Batman basınının duayen ismi merhum Gazeteci Enver Arslan’ın vefatının yıl dönümü dolayısıyla Allahtan rahmet diliyorum. İnşallah Petrolspor bu sene şampiyon olur” dedi. 

Kozluk Bekira Aşiretinin düğünlerde altın miktarını düşürmesi ile ilgili aldığı kararı da olumlu karşıladığını belirten Ekmen, "Evliliği teşvik etmek lazım, zorlaştırmamak lazım. Ama rakamlar böyle giderse muhtemelen 3-5 ay sonra gramajı da revize etmelerini şimdiden rica edelim. Sonuçta gençlerin imkanları kısıtlı. Bugün 80 gram altın 750’şer liradan 60 bin liraya tekabül ediyor. Ama ekonomi böyle giderse, Tayyip bey de konuşmaya devam ederse, yarın bunun 80-100 bin lirayı bulması içten değil. Dolayısıyla onlar 80 gram altını gelişmelere göre inşallah revize ederler ama bu güzel adım için de kendilerini tebrik ediyorum.

Türkiye genelinde toplam 81 bin 250 üyemiz var. Cuma günü bu rakam 81 bin 400 idi, bugün 81 bin 250’dir. Batman da bu yarışta toplam Bin 500 üyesiyle ortalamanın üzerinde gidiyor. Bunun 900 küsuru merkezde, 600 ilçelerde" dedi. 

'EKONOMİ GİTTİKÇE KÖTÜYE GİDİYOR'

"Genel başkanımız Ali Babacan durmadan, duraksamadan Türkiye’yi geziyor.Görüyoruz ki ekonomi gerçekten gittikçe kötüye gidiyor" diyen Ekmen, "200 liralık bir un çuvalı 450 lira olmuş durumda. Bin 400 liraya satılan bir gübre cinsi 13 bin lirayı bulmuş durumda ama ortalama gübre 3 bin liradan 10 bin liralara kadar yükselmiş durumda.

Sen devlet olarak doğalgaza, benzine, elektriğe zam yapıyorsun, hatta ve hatta bütün vergilere yüzde 36,7 zam yapıyorsun ama fırıncıya ‘sen zam yapamazsın’ diyorsun.Ayrıca bakıyorsunuz bu yıl çiftçiler tarlaya gübre atmadılar. Bu fiyatlara gübre alamazlar ki. Düğer taraftan da kuraklık da Allah muhafaza aynı şekilde etkisini gösterirse. Peki, rekolteler, hasat azaldığında ne olacak? Zaten kötü yönetim ve kur-faiz tartışmasıyla fiyatlar aldı başını gidiyor, bu sefer ürün de düşük olduğu için bir daha bir daha zam gelecek" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: igf