Didim'de çok sayıda vatandaşın araç satın alırken dolandırılması üzerine Didim Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)-  Didim Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine vatandaşlar tarafından yapılan hasarlı ve  kilometresi ile oynanmış  yönündeki şikayetlerden sonra ekipler tarafından araçları satan işyerine inceleme başlatıldı.

Ö.A.’nın liderliğinde işyeri çalışanlarından;  M.C.,M.K., U.A., O.A., G.K., A.K., A.Ç., Y.Ç., S.A., M.K. ve Ö.K. ile birlikte Edinilen bilgiye göre;  genellikle kazalı, ağır hasarlı veya yüksek kilometreli lüks otomobilleri düşük fiyata gerek sigorta şirketlerinden, gerekse şahıslardan satın alarak tamir ettirip,  gerek İzmir İlinde gerek Didim ilçesi dahilinde kilometrelerini düşürdükleri, gerçeğe aykırı ekspertiz raporu düzenledikleri  daha sonra  internet sitesi üzerinden yüksek fiyatlara  sattıkları tespit edildi. Suça karışan diğer şüphelilerin ve suçun maddi delillerinin tespit edilerek aydınlatılması amacıyla yapılan teknik ve fiziki takip çalışma sonucunda 38 müştekiyi bu yöntemle dolandırdıkları anlaşıldı. 

Elde edilen bu bilgiler ışığıda  Aydın ve İzmir olamk üzere 11 adres ve 12 şüpheli için 18 Ocak günü eş zamanlı yapılan operayonlarda, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 53 adet fişek,  50 adet 9*19 çapında tabanca fişeği, 4 adet kama diye tabir edilen bıçak, 1 adet Muş'ta, çok sayıda dijital materyal ve evraklara el konularak, şüpheli şahıslar gözaltına alındı. 

Kaynak: igf