Didim’de geçtiğimiz yıl açılışı yapılan ve Halk tarafından İkiz Kuleler olarak isimlendirilen Maril Otel’in
kaçak olan bölümlerinin yıkımına başlandı. D. Temel YURDAER (HÜRAYDIN GAZETESİ)- 3. kez başlatılan yıkım çalışmaları için belediye ekipleri, iş makineleriyle ve yıkım ihalesini alan firmanın çalışanları ile otele gelerek önlemlerini aldı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince otel çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, yıkım çalışmaları da yağmur altında başlatıldı. Didim’de 3 ve 4 kat konut inşaat alanında 7 ve 8 kat olarak yapılan ve kaçak olduğu için mahkemenin yıkım kararı verdiği Maril Otel, İmar Barışı ile yıkılmaktan kurtulmuştu.

İmar Barışı sonrası 7 ve 8 kat olarak ruhsatlandırılan bina, sahiplerinin 9 ,10 ve 11 kata yükseltmesi ve projede olmayan bölümlerin eklenmesiyle tekrar kaçak durumuna düşmüştü. Bir turizm kentine yakışmayan, Didim’de yıllardır tartışma konusu olan otelin kaçak olan bölümlerinin yıkım kararı uygulanmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda otelin bazı kısımlarının kaçak olması sebebiyle Didim Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürleme işlemi yapılmasına rağmen otel faaliyetlerine devam etmiş ve müşteri almayı sürdürmüş, yaşanan olaylar gündemi uzun süre meşgul etmişti. 21.01.2022 günü sabah saatlerinde şiddetli yağmur altında başlayan yıkım işlemleri esnasında herhangi bir gerginlik yaşanmazken aynı anda üç iş makinesiyle yıkıma devam edildi.

Kaynak: igf