Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) özel gereksinimi olan bireylerin sosyal rollerine dikkat çekmek, engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile ürettiği 'Eylül Bebekler’in tanıtımı 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.İZMİR (İGFA)- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından özel gereksinimi olan bireylerin sosyal rollerine dikkat çekmek ve engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üretilen Eylül Bebekler ile ile özel gereksinimi olan çocukların sıklıkla maruz kaldıkları akran reddini önlemek ve durumları hakkında bilgi edinilmesi amaçlanıyor. Ulusala yayılması planlanan proje ile işitme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, görme yetersizliği, down sendromu, albinizm, marfan sendromu ve dwarfism sendromuna da dikkat çekilecek.

Eylül Bebekler Lansman Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, proje ile ulusal düzeyde öncü bir girişim başlatmak istediklerini söyledi. Toplantıda ayrıca 29 yıldır İzmir'e ve ülkemize yüksekokul olarak hizmet veren; gelecek yıldan itibaren yoluna fakülte olarak devam edecek DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ile ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Eylül Bebekler ile özel gereksinimi olan evlatlarımızın özel gereksinimlerinden dolayı sıklıkla maruz kaldıkları akran reddini önlemeyi hedefliyoruz. Üniversitemizin ismi kurtuluş mücadelemizden geldiği ve bu engelleri aşmanın da ciddi bir gayret gerektirdiği için bebeklerimize ‘Eylül’ ismini verdik" dedi. 

Kaynak: igf