Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yerine yine aynı konseptte 100 yataklı daha modern bir hastane yapılacağını müjdeledi.BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediyesi, Altınova Mahallesi’nde hizmet veren ve fiziki olarak yetersiz kalan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin genişletilmesi konusundaki çalışmalarını tamamladı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ile birlikte Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hastanenin yaşadığı fiziki alan sıkıntısının çözüldüğünü ve yeni hastanenin yapımına kısa süre içerisinde başlanacağı müjdesini verdi. Dündar, bağışlar ve kamulaştırmalar sonucu elde edilen 13 bin 500 metrekarelik alana bakanlık tarafından 100 yataklı yeni bir spastik engelliler hastanesi yapılacağını açıkladı.

Dr. Yavuzyılmaz, "Önümüzdeki yıl içerisinde kazmayı vurup, en kısa sürede de inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. 100 yataklı bir hastane olacak. Ayrıca hasta yakınları için de yaklaşık 20 odalı bir anne oteli yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: igf