Bursa'ya bağlı Nilüfer Belediyesi'nde açılan Kent Bostanları'nda üretim denemesi için yetiştirilen kabakların bu yıl hasadı yapıldı. Kuzey Amerika menşeli olan kabakların ağırlıkları 30 kilogramı ulaştı. BURSA(İGFA)-  Çiftçilere öncü olmak için farklı türlerde ürün denemesi yapan Ürünlü Mahallesi’ndeki Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda yetişen kabaklar görsel şölen yaşattı. 

Mevsimine göre sebze,tahıl, baklagil gibi ürünlerin yanı sıra ekinezya, safran, lavanta gibi tıbbi aromatik 200'e yakın bitki ekolojik tarım koşullarına göre üretiliyor. Tohum Kütüphanesi’nde yer alan balkabağı, süs kabakları, lif kabakları, yılan ve ördek kabağı gibi 15 çeşit kabak tohum yetiştirildi. 100 gramdan yaklaşık 30 kilograma kadar ağırlığı ve 5 santimetreden yaklaşık 2 metreye yakın uzunluğu bulunan farklı türden kabakların hasadı yapıldı.

Sergilenen kabaklar arasında yer alan turuncu rengi, iri boyutu ve 30 kilograma yakın ağırlığıyla en dikkat çeken Kuzey Amerika menşeili dev balkabağını, bir kişi güçlükle yerinden kaldırıyor. 1,70 santimetre uzunluğu bulunan “Yılan kabağı” ile avuç içi büyüklüğündeki minik süs kabakları da dikkat çeken diğer türler arasında yer alıyor.

 

Kaynak: igf