Bursa'nın İznik ilçesin İtalya'da gerçekleştirilen Cittaslow Genel Kurulu'nda Sakin Şehirler ağına katıldı.BURSA (İGFA) - İtalya da gerçekleştirilen Cittaslow Genel Kurulunda İznik’in üyeliği ilan edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, ilçenin uluslar arası mecralardaki tanınırlığı ve farkındalığını arttırmak amacıyla 2019 yılında hazırlık çalışmalarına başladıkları Cittoslow üyeliğinde önemli bir gün olduğunu belirterek, pandemi sürecinin de girmesiyle 2 yılı bulan dosya hazırlığımız ve alan inceleme süreçleri sonucunda dünya genelinde sadece 30 ülke ve 286 şehrin şartlarını taşıyarak ağa kabul edildiğini belirtti.

Cittaslow’un amacının kentlerin kendi kimliklerine sahip çıkarak küreselleşme sonucu ortaya çıkan şehir kargaşasına, kentlerin birbirine benzemesine, aynılaşmasının önüne geçilmesi olduğunu ifade eden Başkan Usta, "Kentlerin yönetilirken yerel yemeklerine, yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklerin, zanaatlarına, esnafına sahip çıkılması ve desteklenmesi, birliğin üye kentler için ortaya koyduğu kriterler vasıtasıyla sağlanmaya çalışılmaktadır.Cittaslow hareketi hızlı ve tüketime dayalı şehir yaşamına alternatif olarak ortaya çıktı.Yavaş şehirler mega kentlere oranla İznik gibi nüfusu az fakat nitelikli kentlerden oluşur. Bir yavaş şehir olabilmek kolay değil. Dünyada sadece belirli kriterlere uyan sayılı kentler Cittaslow (Yavaş Şehir) olabilmektedir.Tüm bunların yanı sıra Dünya genelinde ki Cittaslow üyesi şehirler bu ağın farkındalığı sayesinde turizmde popüler olmuş irili ve ufaklı şehirlerdir. Önümüzdeki süreçlerde Cittaslow ile ilgili bilgilendirme çalışmaları ve çeşitli etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.Bu vesile ile üyelik çalışmalarında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: igf