İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lise Rehberlik Zümresi ile Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlediği 5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri bu sabah başladı. 2 gün açık kalacak olan, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yol gösterecek etkinlikte 22 üniversite ile 15 meslek standı yer alıyor.BURSA İGFA- Gençlerin hayatına yön verecek üniversite ve meslek tercihi konusunda en doğru kararları verebilmeleri, gelecek adına zaman kaybetmeden doğru seçimler yapabilmeleri adına İnegöl Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. Lise Rehberlik Zümresi ve Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi koordinasyonunda Belediye Spor Salonunda yapılan 5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günlerinde bu yıl 22 üniversite ve 15 meslek standı olmak üzere toplam 37 stant yer alıyor.

11-12 Mayıs’ta 2 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak organizasyonda, 11 ve 12. sınıf öğrencileri stantları ziyaret ederek üniversiteleri ve bölümleri tanıyıp meslekler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Öğrenciler İnegöl Belediyesi tarafından okullarla yapılan planlama doğrultusunda araçlarla etkinliğe getirilecek.

22 ÜNİVERSİTE VE 15 MESLEK TANITILIYOR

5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri etkinliği, bu sabah 10.00’da yapılan törenle kapılarını açtı. İlçe protokolü ile öğrencilerin katıldığı törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Meslek ve üniversite seçimi kişinin yaşamında son derece önemli bir konu. Meslek seçimi aşamasında bireyin hem kendini tanıması hem de meslekleri ve üniversiteleri tanıması sağlıklı bir karar vermesinde en önemli etkendir. Bireyin kendini ve çevresindeki imkanları tanıması birbirini tamamlayan unsurlardır. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de üniversite mezunlarının yüzde 70’i ya mezun olduğu branşından farklı bir iş yapmakta ya da mesleğini sevmeden yapmaktadır. Dolayısıyla bireyin yaşamına böylesine çok yönlü etkileri olan meslek seçimi bireysel açıdan olduğu gibi toplumsal açıdan da çok büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin geleceğini belirleme noktasında onlara yön verecek, aynı zamanda öğrencilerimizin üniversite tercihleri esnasında yanlış tercih yapmalarını önlemek için geleneksel hale gelen Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri etkinliğimiz hayati önem taşımaktadır. Bu yıl etkinliğimizde 22 üniversite ve 15 meslek standımız açık bulunmaktadır” dedi.

“GENÇLER İÇİN ATILAN HER ADIM, GELECEĞİ AYDINLATMAK İÇİN YAKILAN BİR MEŞALEDİR”

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bugün Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri programımız için bir araya geldik. Ben bu çalışmaları çok heyecanlı ve kıymetli buluyorum. Bu konuda heyecanlıyız, dertliyiz. Gençlerimizin iyi yetişmesini istiyoruz, hedefi olan gençler olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz için atılan her adımın da geleceği aydınlatmak için yakılan bir meşale olduğunu düşünüyoruz. Onların en iyi eğitimi almaları için de en iyi şekilde kılavuzluk yapmak istiyoruz. Bu manada sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnegöl’de ciddi bir öğrenci ve genç nüfus potansiyeli var. Bunu doğru kullandığımız takdirde en yeni girişimcilikler, en iyi yatırımcılar, en iyi markalar bu şehirden çıkacaktır. Bu şehir zaten pek çok markasıyla, değerleriyle rüştünü ispat etmiş bir şehir. Dolayısıyla bizler gençlerimizin hedeflerini zamanında koyarak bu hedefler doğrultusunda adımlarını atmalarını istiyoruz” dedi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Etkinlik hakkında da bilgiler veren Başkan Taban, “Bu etkinlik öncelikle 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için. Ancak tüm öğrencilerimiz gelip bu stantları inceleyebilecekler. Onların buraya ulaşmaları noktasında desteklerimiz olacak. Tüm gençlerimizi bu organizasyona katılmaya davet ediyorum. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl’ü geliştirmeye hep birlikte devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

BU TÜR FAALİYETLER SİZLERE DOĞRU YOLU GÖSTERECEK

Kaymakam Eren Arslan da üniversite ve meslek tanıtımıyla ilgili düzenlenen bu etkinliğin çok kıymetli ve anlamlı olduğunu ifade ederek “Bu yollardan geçmiş bir büyüğünüz olarak böyle imkanların bizim zamanımızda olmadığını çok net söylemek istiyorum. Bilinçsizce, sadece kulaktan duyduğumuz bilgilerle üniversite ve meslek seçimi yaparak yolumuza devam ettiğimiz günlerden, bugün artık üniversitelerin ayağınıza geldiği, her mesleğin temsilcilerinin sizlerle temas kurduğu, sizin yapınıza, karakterinize, ileride yapmayı planladığınız işlere göre meslek seçimine yön verecek üniversite tercihinizde bu tür faaliyetler size doğru yol gösterecektir. Bu etkinliği planlayan ve yapımına katkı sunan herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

TANITIM GÜNLERİNE KATILAN ÜNİVERSİTELER

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günlerinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından stantlar gezilerek üniversiteler ve meslekler incelendi. Bu yıl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günlerine katılacak üniversiteler şöyle sıralandı: Avrasya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, Uluslararası Final Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi, Kıbrıs Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Bursa Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi.

Kaynak: igf