Bursa'da Gürsu Belediyesi’nin kültür kenti Gürsu’yu oluşturmak hedefiyle düzenlediği kültür sanat programları sosyal sorumluluk temalarıyla devam ediyor.BURSA (İGFA) - Gerçekleştirdiği etkinliklerle Gürsuluları kültür sanatla buluşturan Gürsu Belediyesi, çevreye ve geri dönüşüme duyarlı nesiller yetişmesi yönünde yaptığı çalışmaları kültür sanatla birleştiriyor.

Gürsu Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları getirerek sinema bileti alma hakkı kazanan Gürsulular’a, tüm Türkiye’nin içini acıtan ve kahramanlıklarıyla örnek olan şehitlerimiz Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hikayesini anlatan ‘’Kesişme: İyi ki Varsın Eren’’ filmini ücretsiz izleme olanağı sundu.

Ulaşımın da Gürsu Belediyesi’nce sağlandığı etkinlikte, 300 kişi ücretsiz olarak filmi izleme imkanı buldu. “Sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen nesillerimiz için çalışıyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Yalnız çevreye değil, toplumsal tüm olaylara duyarlı nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Geri dönüşüme katkı sağlayarak çevrenin korunmasına destek olma bilincinin yanında, toplumsal olaylarımıza da duyarlı nesiller yetişmesi önemli. Tüm şehit ve gazilerimizi, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Aydınlık geleceğimizi, doğamızı ve tarihimizi koruyarak oluşturabiliriz.Kültür sanatı sosyal sorumlulukla taçlandırdığımız ve hemşehrilerimizin yoğun ilgisinin olduğu programlarımız devam edecek” diye konuştu.

Dönüştürülebilir atıklarını Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne getiren herkese sinema yada tiyatro bileti hediye ediliyor.

Kaynak: igf