Bursa'da Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği tarafından 10’uncusu düzenlenen, Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın finalinde ödüller sahiplerine ulaştı.BURSA (İGFA) - ULUTEK Teknopark aracılığıyla yarışmaya katılan 6 girişimci, 383 projenin değerlendirildiği yarışmada, ilk 30’a girmeyi başardı. Finale gidecek ilk 10 projenin belirlendiği bir sonraki aşamada ise ULUTEK Teknopark’ta yer alan Ocalis Mühendislik ve Oxodes Teknoloji firmaları finalde yer aldı. Oxodes Teknoloji, ‘Hibrid Konum Kontrol Sistemleri’ projesi ile dördüncü olarak 80 bin TL’lik ödüle layık görüldü.

EN FAZLA PROJE BAŞVURUSU BUÜ’DEN

‘Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler’ teması ile gerçekleştirilen OİB Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na yapılan, 16’sı yurt dışından olmak üzere 104 üniversiteden 383 proje başvurusunun, 37 proje ile yaklaşık yüzde 10’una sahiplik eden Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yine geleneği bozmadı.İlk 30’da yer alan projelerden 6’sını bünyesinde barındıran ULUTEK Teknopark, yarışmanın partner merkezleri arasında en başarılı merkez olmayı tekrar başardı.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin marka üniversiteler arasındaki konumu ile birlikte araştırma üniversiteleri kategorisinde yer aldığını işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yetkinlikle ve potansiyelin kurumlar tarafından takdir edilmesinin şevklerini daha da arttırdığını söyledi.

DERECEYE GİREN PROJELER

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda; ‘Steer-By-Wire’ isimli projesiyle Can Acar birincilik, ‘HydroBorPEM Fuel Cell Technologies’ projesiyle Erhan Demircioğlu ikincilik, ‘Advoard Robotics’ projesiyle Pınar Oğuz Ekim üçüncülük elde etti. Yarışmada, ‘Hibrid Konum Kontrol Sistemleri’ projesiyle Çağatay Karademir dördüncülük, ‘Hologram Görüntüsü ve Yapay Zekâ Teknolojisine Sahip Akıllı Araç Asistanı’ projesiyle Serdar Sultanoğlu beşincilik ödülünün sahibi oldu.

Kaynak: igf