Bursa'ya kuaförlük alanında mağaza konseptini getiren, kaynak saç, peruk ve diğer tüm kuaförlük alanlarında hizmet sağlayan işletme sahibi Serkan Keskin, özellikle kaynak ve peruk saça talebin arttığını belirtti. Keskin, her bütçeye uygun saçın olduğunu söyleyerek fiyatların 2750 TL'den başlayıp 14 bin TL'ye kadar değiştiğini ifade etti. GÜLİN ÖZDEMİR - CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)  Günümüzde kadınlar artık saç uzatmayı bekleyecek sabra sahip değil. Hal böyle olunca doğala en yakın yöntem olan kaynak ve peruk saça talep artıyor.
 Saçımızı yıpratmayacak en iyi yöntem hangisi, fiyatlar nasıl, takılan kaynak saç ne kadar süre kullanılabiliyor?

Kuaför işletmecisi Serkan Keskin peruk, kaynak işlemleri ve işletmede yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi.  İstanbul şubesini ünlülerin sık sık tercih ettiği işletmenin Bursa şubesinde 8 aydır faaliyet gösteren işletmeci Serkan Keskin, özellikle kaynak ve peruk üzerinde yoğun talep gördüğünü belirterek, "Kadınlar saç estetiğine önem veriyor. İşletmemizde kaynak, peruk ve tüm kuaför hizmetleri sağlanmaktadır. Bursa'ya mağaza konseptini getiren ilk firmayız. Bursa'da hem peruk satan hem de kuaförlük hizmeti veren firma konsepti olarak bu konsepti 6 kişi yapıyor. Bursa'da yeterli sayıda mağaza konsepti olmadığı için tam 2 yıl bir uğraş verdik ve mağazamızı Bursa'ya kazandırdık. Anlaşmalı firmamız bizi kabul ettiği için 8 aydır buradayız" şeklinde konuştu. 

"ÖNCE SAÇ GÜVENLİĞİ"  
İşletmesinde kaynak saç işlemleri ve peruk satışlarının yoğun talep gördüğünü belirten Keskin; ürün çeşitleri, kullanım süresi, kaynak saç bakımı ile ilgili detayları aktardı. Keskin, sözlerine şöyle devam etti; "Kaynak takma ve sökmede özellikle saçın güvencesi çok önemli. İşlemlerimizde kullanılan saçlar kaliteli olduğu için buradaki süreç güzel işliyor. 8 aydır güzel talepler alıyoruz. İşlem süreci saç tellerine göre değişiyor. Önce bir ön görüşme yapıyoruz. Saçın yapısına, dokusuna bakıyoruz. Elimizde 3 çeşit saç var. Limited, gold ve silver olarak üçe ayrılıyor. Limited en kaliteli saçtır. Gold birinci kalite ve garantili saç, silver ise ikinci kalitedir. Çok para ödemek istemeyenler rahat kullanımda silver saç ile ilerliyor. Atölyemizde takma işlemi olduktan sonra 3 aylık süreçte sökülüp bakımı yapıldıktan sonra isteğe bağlı tekrar takma işlemi uygulanıyor. Müşteriler takılan kaynakları maksimum bir buçuk sene kullanabiliyorlar. Aslında saçın ömrü bu kadar süre dayanmıyor, mutlaka saçta kısalmalar meydana geliyor. Saç, her sök-tak işleminde 3-4 santime kadar kısalır. İşletmemizde her ay ücretsiz bakım yapılıyor. Takılan kaynakları kontrol edip herhangi bir sökülme veya takılma meydana geldiyse ücret almadan bakımlarını sağlamış oluyoruz. Kaynak işleminde en çok merak edilen konulardan bir tanesi yıkama aşaması. Normal saç nasıl şampuan ile yıkanıyorsa aynı şekilde yıkamaya devam ediliyor. Kaynak taktıran müşterilerimize tuzsuz şampuan ile yıkama yaparlarsa daha iyi sonuç alacaklarını öneriyoruz. Peruk çeşitleri medikal ve tül peruk olmak üzere ikiye ayrılıyor. Medikal peruk, ön kısımlarında yapıştırma olan, kullanımda rahatlık sağlayan peruktur. Tül peruk ise daha çok 'Hollywood' olarak adlandırdığımız reklam ve sinema sektöründe kullanılan sök-tak peruktur." 
İşletme sahibi ifadelerinde; özellikle saçın sağlığı açısından kaynak işlemlerinde takma ve sökme aşamalarının dikkatli yapılması gerektiğine değindi. 
 

"FİYATLARIMIZ KALİTEYE GÖRE DEĞİŞİYOR"  
İşletme sahibi Serkan Keskin, peruk fiyatları ve kaynak işlemleri ücretlerinin kalitesine ve çeşidine göre değişkenlik gösterdiğini belirterek, "Peruk fiyatları kısa, orta, uzun olarak üçe ayrılıyor. 2750 TL'den başlayıp  14 Bin TL'ye kadar değişiyor. Ortalama kaynak fiyatımız ise; toplam 200 adetten taktığımızda gold serisinde 5600 TL, silver serisinde  3600 TL şeklindedir. Geri kalan boya, kesim, kaynak adetinin değişmesi gibi işlemlerde de fiyatlar değişmektedir" dedi.

Kaynak: igf