Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün kurduğu 'Zirai Mücadele Denetim' ekipleri geçen yıl 240 farklı mahallede bin 342 üreticiyle görüşerek arazi kontrollerini gerçekleştirdi. Mobil ekipler bu yıl da üreticilere yerinde hizmet vermeye devam edecekler.BURSA (İGFA) - ​Bitkisel üretim yapan üreticilerin zirai mücadele konusunda teknik destek taleplerine etkin ve hızlı bir şekilde yanıt vermek, doğru bitki koruma uygulamalarının yapılmasını sağlamak, amacıyla 2019 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün talimatı ile kurulan Zirai Mücadele Denetim Ekipleri, 2 araç ve 8 personelle 2021 yılı içerisinde 240 farklı mahallede bin 342 üretici ile birebir görüşerek arazi kontrolleri gerçekleştirdi.

Üreticilerin bitkisel üretim ile ilgili başvuru ve taleplerini de değerlendiren mobil ekipler, üreticilere bitki koruma uygulamaları, gübreleme, sulama, budama gibi bakım uygulamaları konusunda da bilgiler verdi. Ziyaret edilen bölgelerde bulunan ziraat odaları, tarım kredi kooperatifleri, zirai ilaç, gübre ve zirai alet-ekipman bayileri gibi sektör paydaşlarında ekiplerin bilgilendirme ve denetim faaliyeti yerine getirdiği kaydedildi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, 2022 yılında da Zirai Mücadele Denetim ekiplerinin üreticilere hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak: igf