Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre alanında yapılan iyi uygulamaları ön plana çıkarmak ve çevresel farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla ‘Çevre ile Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’ düzenlediğini duyurdu.BURSA (İGFA) - Bursa’da en iyi çevre uygulamalarını ön plana çıkarmak amacıyla yarışma düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre İle Dost Ol İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’ ile çevre alanında yapılan iyi uygulamaları teşvik edecek.

Yarışma ile çevrenin korunmasına yönelik sürdürülebilir projelerin özendirilmesi, atık ve israfın önlenmesi, oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanması, geri dönüşüm ile hammadde ve enerji tasarrufunun sağlanması, gelecek nesillere temiz ve daha yaşanabilir bir dünya bırakılması amaçlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan Proje Danışma Kurulu, ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan başkanlığında gerçekleştirdi. Akhan, yarışma ile birlikte çevre alanında yürütülen çalışmalarda ortak sinerjinin yakalanacağını söyledi.

Takvimi önümüzdeki günlerde açıklanacak yarışmaya, Bursa’da çevre kalitesinin artırılması için çalışan, üreten tüm paydaşlar katılabilecek. İlçe belediyeleri, eğitim kurumları, hizmet ve üretim sektörü ile sivil toplum kuruluşlarının iyi uygulama projelerini sunabileceği yarışmanın ödül töreninin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlandı.

Kaynak: igf