Bursa'da 14 yıldır faaliyet gösteren Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin olağan genel kurulunda Başkan Veli Yalçın güven tazeledi.BURSA (İGFA) - 2008 yılından bu yana Bursa'da faaliyet gösteren Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Olağan Genel Kurulu, soğuk hava ve olumsuz kış koşullarına rağmen geniş katılımlı gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığı'nı emekli imam Ahmet Kır'ın yaptığı genel kurulda Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yalçın, Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiği bu dönemde birlik ve beraberlik adına tüm siyasi ve etnik ayrışmalardan uzak bir yapılanma ile yeni dönem için üyelerimizden güven oyu almalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin yükünü hafifletmek için tüm kaynakları seferber edeceklerini belirten Başkan Yalçın, "Bu çalışmaları başarı ile yürütecek inanç ve yönetim kadrosuna sahibiz" dedi.
Genel kurulda konuşan Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Küçükkaya da Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda Çanakkale'nin öneminin daha fazla ortaya çıktığını ifade etti. Küçükkkaya, "Çanakkale; Türkiye'nin kanı, canı ve herşeyden önemlisi varlığının teminatıdır" dedi.

Konuşmalar sonrasında yapılan seçimlerde Veli Yalçın başkanlığında güven tazeleyen Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetiminde,  Ömer Küçükkaya ve Mehmet Dinçtürk başkan yardımcılığına seçilirken, Serkan Gör Genel Sekreter, Cavid Boru sayman, Mehmet Bulun sekreter olurken, Alaattin Çakır ise sekreter yardımcısı olarak görev aldı.

Yeni dönemde derneğin denetleme kuruluna ise Kamil Bal,  Semih Öz ve Musa Çakır seçildi.

Kaynak: igf