Teknofest 2021 Teknoloji yarışmasında İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde takım halinde 1.’lik elde eden Cağaloğlu Anadolu Lisesi takımı Calrov üyeleri Didim'e yaptıkları gezinin ilk gününde Didim Ticaret Odası Yönetimi ile biraraya geldi.AYDIN (İGFA) - Didim Ticaret Odası yönetimi Teknofest birincisi takımla biraraya geldi. Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, başarılarından dolayı kutladığı Cağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerini ve takım danışmanı Mehmet Öztep öğretmeni tebrik etti.

Kendilerini tanıtan ve takımda aldıkları görevleri söyleyen gençler yarışmada kendilerine başarı sağlayan  yazılım, tasarım ve teknik açıdan oluşturdukları farklılıkları anlattılar. Bu yıl yapılacak yarışmanın hazırlıklarına başladıklarını, araçlarını geliştirmek ve yerlilik oranını artırmak üzere çalıştıklarını söylediler. "Bu yıl iki birincilik hedeflediyoruz" dediler.

Takım danışmanı Öğretmen Mehmet Öztep, Cağaoğlu Anadolu Lisesi'nin eğitimdeki başarıları, öğrencilere sağladığı imkanlar ile teknoloji takımının oluşum ve gelişim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Ülkemizdeki gençlerin de tıpkı gelişmiş ülkelerdeki yaşıtları gibi önemli başarılar elde edecek kapasitede olduğunu, eğitim siteminin düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirmek üzere yeniden inşa edilmesinin geleceğimiz için önemli olduğunu söyledi. Bu yıl yapılacak yarışma için takıma destek sağlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Etkinliğe Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Burhan Teke katıldı.

Didim Efeler Ortaokulundan mezun olduktan sonra Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Ada Cemre Lokmacı'nın da yer aldığı takım TEKNOFEST’te en önemli kategorilerden biri olan otonom sualtı araçları yarışmasında tasarımı ve üretimi tamamen kendilerine ait olan insansız su altı aracıyla Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra en özgün yazılım ödülüne de layık görüldü.

Kaynak: igf