3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü
Ümit Fatih Kaygısız, emniyet personelleri ve engelli bireylerden oluşan bir heyet
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret
ettiler.MALATYA (İGFA)- Sanat Sokağında gerçekleştirilen programda bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Down Sendromlular Dernek Başkanı Nursel Vardı, "Çocuklarımıza verilen bu mutluluğun tarifi yoktur. 2016 yılından beri böyle bir cafenin açılışı için çalışmalar yürütüyorduk. Geçen yıl engelliler gününde Sayın Başkanımıza bu talebimizi ilettik. Sayın Başkanımız bir yıl sonra yine bir engelliler gününde bu mutluluğu bizlere yaşattı"  dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adem Bedir Ergül ise yaptığı konuşmada, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Down Sendromlu kardeşlerimiz için Gülen Yüzler Cafesini yaparak hizmete açıyoruz. Sayın Başkanımızın direktifleri doğrultusunda hareket ederek özel kardeşlerimizin toplumsal hayatın içerisinde daha fazla katılmaları için yoğun bir çalışmayla Gülen Yüzler Cafemizi bugün açıyoruz" ifadelerini kullandı. 

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Gürkan, "Engellilikte esas olan insanda sevginin eksik olmamasıdır. Down Sendromlu çocuklarımız için açacağımız Gülen Yüzler Cafesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu kafede 12 kişi istihdam edilecek. Bunlardan 8’i Down sendromlu çocuğumuz. İŞKUR-BELSOS ve Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliği ile yapmış olduğu güzle bir hizmet" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Kaynak: igf