AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla il genelinde engelli ve yakınlarına yönelik yürütülen çalışmaları paylaştı. Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber) - AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından sadece 2021 yılı Ekim ayı için Aksaray genelinde ağır engelli vatandaşların bakımını üstlenen 2 bin 615 engelli bireye toplamda 4 milyon 642 bin 718 liralık ödeme yapıldığını belirterek, "2021 Ocak- Ekim ayları için Engelli Evde Bakım hizmetinden yaralananlara yapılan toplam ödeme miktarı 41 milyon 206 bin 213 TL’dir. 2021 yılında Ocak-Ekim ayları için özel bakım merkezlerine toplamda 15 milyon 62 bin 880 lira bakım ödemesi yapılmıştır. Resmi ve özel tüm merkezlerde toplam 420 engelli birey bakım hizmeti almaktadır" dedi.

2021 yılı Ekim ayında Aksaray'da faaliyet gösteren 4 özel bakım merkezinde masrafları devlet tarafından karşılanan 324 kişi için bir milyon 593 bin 130 liralık bakım ödemesi yapıldığının altını çizen Başkan Altınsoy, "Şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanan engelli vatandaşlar için bakanlığımız her ay 148 bin 800 lira ulaşım ücreti ödemektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam bin 736, Gülağaç, Güzelyurt, Eskil, Sultanhanı, Ortaköy, Sarıyahşi ve Ağaçören İlçelerimizde de toplam bin 576 engelli aylığından yaralanmaktadır. Merkez ve İlçelerde ise toplam 3 bin 312 kişi 2022 engelli aylığı almaktadır. Hükümet olarak elimizden ne geliyorsa yapamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Engellilerin hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza attığını belirten Altınsoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla verdiği mesajında ise, "Kardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır. ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, hayata daha çok katkı sağlamaları amacı ile elimizden gelen tüm imkânları onların hizmetine sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: igf