Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, yıllarca atıl vaziyetteki Köy Hizmetleri'ne ait Baymış Tesisleri’nin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce yeniden kullanıma açıldığını ve Tarım Eğitim Merkezi olarak hizmet vereceğini açıkladı.Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, basın mensuplarıyla Baymış Köyü'nde bir araya geldi. Vali Aydoğdu, İl Özel İdare eski şantiyesinde düzenlediği programa yatırımcı kurumların müdürleri ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da katıldı.

Aksaray’ı ilgilendiren konular hakkında bilgi veren Vali Aydoğdu, yeni tesisleri basın mensuplarına tanıttı. Yaklaşık 20 dönüm arazi içerisinde bulunan tesiste farklı sosyal donatıların oluşturulması çabasının sürdüğünü, yeşil alanların çiçekler ve dinlenme alanları ile hizmete hazır hale getirildiğini, tohum bankasının bölgede ihdas edilerek ata tohumu yetiştirmede Tarım Eğitim Merkezi olarak görev yapacağının bilgisini verdi.

Vali Aydoğdu, “Burası gelen misafirlerimizide ağırlayabileceğimiz bir yer olacak. Bu anlamda da çok değerli olduğunu düşünüyorum. Özel İdaremiz kısa bir süre içerisinde burayı görülmeye değer bir hale getirdi. Aslında bunun gibi yerleri farklı konseptlerde geliştirmek gerekiyor” diye konuştu. Aksaray’a yapılacak önemli yatırımlar hakkında da bilgiler veren Vali Aydoğdu, üniversite ile şehrin entegre edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Aksaray artık Avrupanın ihracat merkezi olacak. Aksaray tarımı, sanayisi, kültürü ve gençliği ile İç Anadolu'da sürekli hareketi olan, üretimin yapıldığı, bir il pozisyonuna gelecek" dedi.

"AVRUPA'NIN İHRACAT MERKEZİ OLACAK"

Balkanların en büyük alüminyum fabrikasının Aksaray OSB’de yatırım kararı aldığını duyuran Vali Aydoğdu, “LC Waikiki’nin yatırımı için geçen hafta yerini tahsis ettik. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalara başlayacaklar. Balkanların en büyük alüminyum fabrikası da geliyor Organize Sanayi Bölgesine. Tam 18 ülkesine Ankara’da ihracat yapan bir alüminyum fabrikası da bize müracaat etti. Yer tahsisleri bitmek üzere. Onlarda buraya geldiği zaman Aksaray Avrupa’nın ihracat üssü olacak. Tekstilde yeni bir markanın ismini imzalar atıldıktan sonra söyleyeceğim” diye konuştu.

CEVİZ FESTİVALİ'NE DAVET

28 Ekim'de Ağaçören ilçesinde gerçekleşecek Ceviz Festivali ile ilgili de bilgi veren Vali Aydoğdu, Ağaçören'de kurulan Ceviz Üretici Birliği Kooperatifi için onay beklediklerini, Ağaçören Cevizi için de coğrafi işaret belgesi de almak için başvuru yapacaklarını söyledi. Vali Aydoğdu, 28  Ekim'de yapılacak Ceviz Festivali'ne tüm Aksaray'a davet etti.

Kaynak: igf