İspanya’nın Barcelona kentinin ardından 'Vegan Dostu' ikinci kent olan Didim’de düzenlenecek olan Didim VegFest için sayılı gün kaldı. İlk olarak 2017'de düzenlenen pandemi nedeni ile 2 yıldır yapılamayan festivalin bu yıl 4'üncüsü 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Didim Apollon Tapınağı Çevresinde gerçekleştirilecek. Kemal ETLEÇ/ DİDİM POSTASI-  Festivalle ilgili olarak Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, belediyenin Altınkum’daki ek hizmet binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu ve Zeynel Şener, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar da katıldı.

Toplantıda VegFest ilgili açıklamalar yapan Başkan Atabay, pandemi sebebiyle 2 yıllık bir ara verildiğini kaydederek, “ Türkiyenin ilk ve tek Vegan kenti olarak festivalimizi yeniden düzenlenmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Apollon Tapınağı etrafından 3 gün sürecek festivalimizin hazırlıkları sürüyor. 50 ulusal, 101 yerel 21 STK ve 21 yerel firma olmak üzere çok sayıda katılımcı yerini ayırttı. Vegan felsefesi bir saygı üzerine kurulu bir yaşam biçimi ama ne yazık ki sosyal medyada bazı kişilerce ilçede göreve seçildiğimiz ilk yıl düzenlenen Deve güreşleri üzerinden bir takım spekülasyonlar oldu. Bizler yerel yönetici olarak İlçemiz genelinde de bir kültür olan deve güreşlerine sadece lojistik destek veriyoruz. Her kültüre saygımız var. Bizler bu noktada işimize bakıyoruz.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda resmi törenlerin dışında Gripin konseriyle 19 Mayıs’ı kutlayacaklarını kaydeden Başkan Atabay, 20 Mayıs Cuma günü 11:00’de Festivalin başlayacağını belirtti.

20 Mayıs'ta başlayacak olan Didim VegFest de, Didim ile özdeşleşen Apolon Tapınağı'nın yanındaki tarihsel yolda kapılarını açacak. Bu yıl düzenlenecek olan paneller, söyleşiler, film gösterimleri ve atölyeler kapsamında alanında uzman birçok isim ağırlanacak.

FESTİVALDE REKOR DENEMESİ YAPILACAK

Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetleri enginar, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlılar ile Didim'e özgü lezzetler misafirlere tattırılacak. Festivalde ayrıca 50 metre uzunluğunda Vegan döner yapılacak ve rekor denemesi gerçekleştirilecek.

BİNLERCE VATANDAŞIN FESTİVALE KATILMASI BEKLENİYOR

VegFest kapsamında bir çok panel ve eğitimler gerçekleştirilcek ve  Festival boyunca eğlence de dur durak bilmeyecek. Ceylan Ertem, Pınar Keleş, Atilla Volga Şengül gibi birçok ünlü ismin müzikseverler ile buluşacağı festivalde 7'den 70'e herkese hitap eden çeşitli etkinlikler hayat bulacak

Kaynak: igf