Tiyatrohane’nin doğaçlama tiyatro grubu olan “Doğaçhane Oyuncuları”, 30
Kasım Salı günü saat 21:00’de, Leman Kültür Balçova’da yer alan Leman Sahne’de,
sinema ve tiyatro severleri tek çatı altında sürprizlerle dolu bu tiyatro deneyiminde
buluşturacak.İZMİR(İGFA)- Beş yönetmen, seyircilerin o anda belirleyeceği film türlerinde ve daha önce hiç çekilmemiş beş ayrı filmi yönetecek ve sahnedeki on oyuncu da bu filmde tamamen doğaçlama şekilde oynayacaklar. Alışılagelenin dışında, seyirciler oyun boyunca içeceklerini yudumlayarak bu tiyatro sahnesindeki sinemanın tadını çıkaracaklar.

Türkiye’nin sayılı kadın moderatörlerinden Uzm. Başak Fındıkçıoğlu oyun ile ilgili, "Pandemi öncesinde, yani tam 2 sene önce bugün yine 'Yönetmenin Seçimi' formatını oynamıştık. Bu süreç herkesi olduğu gibi bizi de çok etkiledi. Tekrar sahnelere döndüğümüz için çok mutluyuz ve tiyatro sporu dışındaki, özlediğimiz bu farklı ve özel formatları seyircilerle tekrar buluşturacağımız için heyecan doluyuz. Gecenin kazanan filmine 'Oscar' ödülünü seyirci verecek" şeklinde konuştu.

YÖNETMENİN SEÇİMİ NEDİR 

Bir oyunda 5 farklı yönetmen ve 5 farklı hikaye. Her yönetmen, seyirciden bir film türü ve bu yeni çekilecek filmin ismini alarak oyunlarına başlar. Her film türündeki oyun beş dakika oynandıktan sonra geri kalan sahnenin oynanması için bir fragman cümlesi kurar ve seyirci devam etmesini istediği film türünü alkışlayarak belirler. En az alkışı alan oyuncunun filmi elenir. Bu şekilde her bölümde tek tek oyunlar elenir ve oyunun sonunda tek bir yönetmen kalır. Son kalan oyuncunun yönettiği filmin finali oynandıktan sonra oyun biter.

 

 

Kaynak: igf