Cumhuriyet döneminin en değerli Türk Sanat Müziği sanatçılarından biri olan, sesi ve yorumuyla bir döneme damgasını vuran Safiye Ayla Targan ve eşi merhum Şerif Muhiddin Targan, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabirleri başında Türk Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi, bursiyerleri, yakınları ve sevenleri tarafından anıldı.İSTANBUL (İGFA) - Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz sesi Safiye Ayla Targan ve eşi merhum Şerif Muhiddin Targan, Safiye Ayla’nın 24. ölüm yıldönümünde Türk Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi ve yakın dostlarının katılımıyla gerçekleşen bir törenle Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer alan kabirleri başında anıldı.

Anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Ayla’nın yakınları ve sanatçı dostları da katıldı.
 
Safiye Ayla ve eşi merhum Şerif Muhiddin Targan’ın anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, vakfın değerli bağışçılarından biri olan Safiye Ayla’yı kaybedeli tam 24 yıl olduğuna dikkati çekerek, "Safiye Ayla öksüz büyümüş, Türk Eğitim Vakfı aslında kendisinin seçilmiş ailesi olmuş. Bu nedenle vakfımız yaşadığı sürece kendisini anmaya devam edeceğiz. Allah rahmet eylesin” denildi.

Kaynak: igf