BURSA (İGFA) - Mudanya İlçe Müftülüğü'nde pandemi tedbirleri kapsamında düzenlenen İhtida Merasimi'nde konuşan İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. İslam'ın Allah'ın birliğini kabul ederek O'na teslim olmak olduğunu kaydeden Müftü Soylu, "Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. O'nda bildirilenlerin hepsine şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Peygamberliğine ve O’nun Allah katından getirdiklerinin hepsine inanmakla olur.  Bizler bu inancı, Kelime-i Şehadet ile dile getiririz” dedi.

KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ

Merasimde Müftü Soylu'nun refakatçiliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Willing, "Yusuf" ismini de aldı. Ramazan ayından etkilenerek İslam dinini araştırmaya başlayan ve Müslüman olmaya karar veren Yusuf’u tebrik eden Müftü Soylu, "Siz İslam’ı hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Bizler de burada ikrarınıza şahit olduk. Mübarek olsun. Siz şimdi İslam’a göre bütün günahlardan arınmış, tertemiz oldunuz, yepyeni bir sayfa açtınız. Biliniz ki insanların günahlarını sadece Yüce Allah affeder. Bize düşen; ibadet, iyilik ve güzelliklerle dolu, Allah’ın haram kıldığı davranışlardan uzak bir hayat yaşamaktır” diye konuştu.


Merasim sonunda dua eden Müftü Soylu, İslam dinini seçen Yusuf’a "İhtida Belgesi" ile birlikte Almanca Kur'an-ı Kerim Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti. 

Kaynak: igf