Türkiye’de de değişen yaşam koşulları nedeniyle yeme içme alışkanlıkları da farklılık göstermeye başladı. 2022 yılında paketli et tüketimi artacak.İSTANBUL (İGFA) - Pandemi döneminde değişen alışkanlıklarla birlikte evde yemek yapma eğilimi büyük bir ivme kazandı. Restorandaki lezzetleri evlere taşımak isteyenler artık klasikleşen tatlar yerine alternatif tatlara yöneliyor.

Tüketiciler artık yemeklerini evde yese bile daha iyi tatlar ve farklı konseptler deneyerek yemek yeme süreçlerini kaliteli bir hale getirmek istiyor.

Porsiyonlu olarak paketlenen kırmızı et ürünleri ise pratik ve hızlı bir çözüm sunarak yeni tatlar keşfedilmesini kolaylaştırıyor.

Paketlenmiş porsiyonlu et ürünlerinin tüm bu tüketici beklentilerini karşıladığını söyleyen Kemal Bozkuş, evlerde farklı bir deneyim yaşatmanın tüketici motivasyonunu etkilediğine ve bu nedenle porsiyonlu kırmızı et tüketiminin giderek artacağına işaret ediyor.

Sağlığa katkı sağlayan gıdaların önem kazanmaya başlamasıyla ürünlerin vitamin ve mineraller ile güçlendirilen versiyonları daha fazla ilgi çekiyor. Kırmızı et kategorilerinde ise yağı azaltılmış ve tuzsuz gibi sağlıklı yaşama yönelik etiketlerin öne çıktığını aktaran Bozkuş; B12, demir, çinko ve protein açısından oldukça zengin olanet ürünlerinin bu dönemde tüketicilerin ilgisinin odağında olacağını belirtiyor.

Kaynak: igf