Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü yaz aylarını konser, tiyatro, sergi, tasarım ve duvar boyama etkinlikleriyle karşılıyor.MALATYA İGFA- Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Mayıs ayı içerisinde kutlanan ‘Anneler Günü’ nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser gerçekleştirildi. Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu tarafından icra edilen “Bütün Şarkılar Annelere” adlı konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Kılınç konserde kısa bir konuşma yaparak, “Bizim için her gün anneler günü olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı Anneler Günü etkinliğimizi bugün gerçekleştirdik. Bu konserin teması “Bütün Şarkılar Annelere” oldu. Yaklaşık 45 çocuğumuzun 3 aylık bir çalışmayla konserimizi gerçekleştirdik” dedi.

 ÖĞRENCİLER ARSLANTEPE FARKLILIK ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik Arslantepe farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

2014 Yılında, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmeye hak kazanan Arslantepe Arkeolojik Alanının kalıcı listeye girmesi için yapılan çalışmalar sonucunda 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO 44. Dünya Miras Komitesi toplantısında, Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesine karar verildi. Geç Kalkolitik Dönem'den Demir Çağı’na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularına rastlanan, Hititlerden Roma ve Bizans’a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girdi.

Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Gençlik Haftası’nda gençlerin dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak adına Beydağı Anadolu Lisesi’nde 90 öğrenci ile Arslantepe farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe gençler tarafından yoğun katılım sağlandı. Yapılan etkinliği beğenen gençler, bu tür etkinliklerin tekrar yapılması konusunda isteklerini dile getirdiler.

Kaynak: igf